Šta je H2020?

Šta je H2020?

CPN nastavio sa programom Horizont četvrtkom[:]

h22

Nakon ogromnog interesovanja koje su izrazili građani Srbije, a koje je CPN evidentirao kroz veliki broj elektronske pošte i telefonskih poziva koji su pristigli u prethodnom periodu, ostao je utisak da javnost zanima nekoliko veoma konkretnih tema u vezi sa programom Horizont 2020.

Jedna od tih tema i preostalo neodgovoreno pitanje je i ko sve može da se prijavi i učestvuje u ovom programu.

Tim povodom, CPN je jedan termin Horizonta četvrtkom posvetio upravo ovom pitanju. Kao i do sada, pozvani su vrhunski stručnjaci, poznavaoci ovog programa i nacionalne kontakt osobe za Srbiju.

Horizont četvrtkom nastavljen je skupom održanim 18. septembra, u 15 časova, u Naučnom klubu CPN-a, na adresi Knez Mihailova 5, drugi sprat, a tema okupljanja je bila: „Ko sve može da učestvuje u Horizontu 2020?“

Publici se prvo obratila Nada Milošević, nacionalna kontakt osoba za Horizont 2020 (prezentacija). Zatim je govorila Vesna Crnojević Bengin, sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu (prezentacija).

horizont

I jedno i drugo izlaganje bilo je posvećeno prvenstveno kriterijumima koji određuju ko sve može aplicirati za sredstva sa ovog projekta, ali i kompletnoj proceduri koja prethodi prijavi, kao i o sopstvenim iskustvima na Horizontu 2020.

Moderator skupa bio je Slobodan Bubnjević, urednik Komunikacija u Centru za promociju nauke, a posetiocima se sa rečima dobrodošlice obratila i Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke.

Cilj Horizonta četvrtkom jeste da informiše i podrži sve koji žele da prijave projekte novom fondu Evropske unije. Ovaj program se nastavlja nakon letnje pauze i CPN priprema brojne događaje za naučnu zajednicu, mala i srednja preduzeća, civilno društvo i sve zainteresovane građane.

Horizont 2020 je Okvirni program Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji podržava istraživačke i inovativne projekte i programe inovacionog istraživanja, strateškog i primenjenog istraživanja, demonstrativnih projekata, i aktivnosti bliske tržištu.

Ukupni budžet Horizonta 2020 je 70.2 milijarde eura za period 2014-2020.

Istražite više na sajtu Horizonta 2020.

h2020-1

Ostale aktivnosti