Matematička mapa Srbije – M3

Matematička mapa Srbije – M3

Centar za promociju nauke je raspisao konkurs, koji traje do 25. marta, za primere dobre prakse kada je reč o popularizaciji matematike

CPN zajedno sa Matematičkim institutom Srpske akademije nauka i umetnosti tradicionalno organizuje nacionalnu naučnopopularnu manifestaciju „Maj mesec matematike“, osmu godinu zaredom. Svaki novi maj je nova avantura, a ovog maja vas pozivamo da budete na našoj strani i potvrdite nam da činimo pravu stvar.

Vreme je da ustanemo sa klupe, zaigramo matematiku i pokažemo da je utkana u svaki pedalj naše svakodnevice tako što ćemo zajedno stvoriti širok front za naučno delovanje. Ovog maja 2019. putujemo oko sveta prikazujući novo lice matematike i geografije, a ove dve nauke kao srodne. Prirodna posledica ovakvog koncepta je decentralizacija dešavanja i širenje programa kroz igru, interakciju i kreativnost na svaki kutak naše zemlje.

Uoči priprema za predstojeći Maj mesec matematike, CPN raspisuje poziv na koji se možete prijaviti putem formulara u dnu strane. Potrebno je u odgovarajućem formatu opisati predloženi program, školu, fakultet ili oranizaciju u kojoj radite i dodati kratku biografiju.

Mapiranje manifestacije Maj mesec matematike je poziv nastavnicima, profesorima, učiteljima i svima posvećenima obrazovanju i popularizaciji nauke na teritoriji Republike Srbije, koji imaju dobru praksu u svojoj nastavi i koji kroz neformalno obrazovanje žele da javnosti predstave interesantne matematičke metode, pojmove ili događaje sa svojih časova. Bilo da su u pitanju interaktivne radionice, matematičke igre, naučnopopularna predavanja, ili potpuno nova ideja kako biste ovog maja mogli da promovišete matematiku – javite se na poziv.

Konkurs traje do 25. marta, do 18 časova.

Nakon zatvaranja prijava, tim Centra za promociju nauke će kreirati mapu Srbije, gde ćemo se svi zajedno naći pod jednom kapom kao akteri manifestacije – Maj mesec matematike!

Osim toga, komisija Centra za promociju nauke odabraće pet najboljih programa kao primere uspešnih praksi. Taj izbor će biti zasnovan na tri kriterijuma kvaliteta: plan implementacije, inovativnost predloga i prilagođenost ciljnoj grupi. Ovih pet predloga, odnosno pet nastavnika i profesora, zajedno će sa timom Centra za promociju nauke raditi na kreiranju video-baze primera dobre prakse. Tokom manifestacije Maj mesec matematike javnost će imati priliku da vidi i upozna se sa ovim primerima dobre prakse, a nakon manifestacije program će nastaviti putovanje po Naučnim klubovima širom Srbije.

Centar za promociju nauke sprovešće medijsku kampanju sa ciljem promocije svih aktivnosti širom Srbije, što je lepa prilika da se vaši programi predstave svim gledaocima, slušaocima, i čitaocima u Srbiji, bez obzira na obrazovanje, uzrast, interesovanja i profesionalne uloge.

Vidimo se na novom M3 u maju!

Možete se prijaviti putem FORMULARA.

Za sva eventualna pitanja, kontakt osoba je Danijela Vučićević.

e-mejl: dvucicevic@cpn.rs

Ostale aktivnosti