Научнопопуларни портал ЦПН на Сајму књига

Научнопопуларни портал ЦПН на Сајму књига

25. октобар[:]

 

Научнопопуларни портал на коме ЦПН објављује вести и текстове из свих области науке, биће представљен на Сајму књига у суботу, 26. октобра

На штанду Центра за промоцију науке, у Хали 2а, у суботу, 26. oктобра, у 12 часова, биће представљен научнопопуларни портал Елементаријум, на коме редакција Центра за промоцију науке објављује вести, текстове и информације из света науке.

Свакодневно се на Елементаријуму могу наћи приче из најразличитијих области: квантне физике, биотехнологије, неуронаука, астрономије, математике и других области. Кратка објашњења одређених природних феномена намењена су најширој публици свих узраста, док се искусни љубитељи научнопопуларних текстова могу пронаћи у рубрикама као што су „Свемирски брод земља“, „Научни ратови“ или „Креативни атлас“.

На Елементаријуму се налази и подкаст популарне Радио Галаксије, радио-емисије у којој проф. Милан М. Ћирковић обрађује најразличитије научне теме, од социобиологије до рађања и смрти звезда.

Видео-продукција, која представља записе активности Центра за промоцију науке, такође се може погледати на Елементаријуму.

Елементаријум свакодневно посети преко хиљаду заљубљеника у науку чинећи га тако најпосећенијим научнопопуларним порталом у региону.

Као и претходних година, поред занимљивог програма, ЦПН на свом штанду излаже све наслове које је током 2013. објавила научна заједница Републике Србије, што чини рекордних 1050 публикација.

Истражите више на elementarium.rs.

 

 

 

Остале активности