Биологија на Сајму књига

Биологија на Сајму књига

23. октобар 2013.[:]

Књига о биолошкој разноврсности Београда биће представљена на штанду ЦПН-а у четвртак, 24. октобра, у оквиру обележавања 160 година наставе биологије у Србији

Књига Урбано планирање и биодиверзитет Београда биће представљена у оквиру Дана биологије у четвртак, 24. октобра, на штанду ЦПН-а, у Хали 2а. Уз продукцију Биолошког факултета Универзитета у Београду, Центар за промоцију науке учествује у обележавању 160 година наставе биологије у Србији

Шта је биодиверзитет? Најједноставније речено, биодиверзитет је разноликост живог света на планети, који на Земљи данас чине милиони различитих биолошких врста, које су производ четири милијарде година еволуције.

Биодиверзитет једног града чине биљке, животиње, земљиште, вода, атмосфера, чак и сами људи! А сви заједно, они представљају део његовог екосистема.

Сваки град има своје специфичности: у Београду је могуће наћи врсте биља које не постоје на другим местима, попут јаворолисног платана на Врачару, фосилног остатка земљишта које зову „Машин мајдан“ на Топчидеру, или морског неогеног спруда испод Споменика победнику на Калемегдену.

Као и претходних година, поред занимљивог програма, ЦПН на свом штанду излаже све наслове које је током 2013. године објавила научна заједница Републике Србије, што чини рекордних 1050 публикација.

Истражите више на: elementarium.rs/sajam2013

Остале активности