Наука за опипати

Наука за опипати

22. октобар[:]

Уз 1050 издања из свих области науке објављених у 2013. години, Центар за промоцију науке на свом штанду, у Хали 2а, током трајања Сајма књига представља и свој мобилни планетаријум

Центар за промоцију науке је, поред 1050 издања целокупне научне заједнице Србије, за посетиоце Сајма припремио и неколико занимљивости: свакога дана смењиваће се разноврстан програм у оквиру ког ће бити представљен и неки од интерактивних експоната, као и ЦПН-ов мобилни планетаријум.

Планетаријумске пројекције, које изазивају велико узбуђење и код школараца и код одраслих посетилаца, воде стручни предавачи Центра за промоцију науке.

Током пролећа и лета 2013, планетаријум је гостовао у скоро 30 градова, а посетило га је око 15.000 деце из 83 школе широм Републике Србије.

Мобилни планетаријум је место за упознавање са лепотама ноћног неба, место за истраживање свемира и откривање тајни универзума. Пројекције у мобилном планетаријуму су јединствена прилика за проширивање знања из области природних наука, како код ђака тако и код наставника, и представљају изузетно занимљив и атрактиван начин за ближе упознавање са астрономијом и сродним наукама.

Пројекције у мобилном планетаријуму су отворене за јавност сваког дана од 14 и 18 часова, у Хали 2 Београдског сајма.

Истражите више на: elementarium.rs/sajam2013

Остале активности