Наука међу књигама

Наука међу књигама

21. октобар 2013. [:]

Штанд Центра за промоцију науке на Сајму књига посетили премијер Републике Србије Ивица Дачић и министар Томислав Јовановић. ЦПН ове године представља 1050 издања научне заједнице Србије. Зашто је књига Филипа Бола Биографија воде постала светски бестселер?

Након отварања 58. међународног сајма књига, у недељу, када су штанд ЦПН-а посетили  премијер Ивица Дачић и министар просвете, науке и технолошког развоја Томислав Јовановић, на изложбеном простору Центра, у Хали 2а, могло се видети чак 1050 наслова из свих области науке, објављених током 2013. године. ЦПН је спремио и разноврсне програме за посетиоце, које ће на Сајму представљати свакодневно.

Поред књига које чине збир бројних издања читаве научне заједнице Србије, на штанду ЦПН-а читаоци могу да нађу и књиге које је објавио сам Центар. Једна од њих је Биографија воде, ново дело британског аутора бестселера Филипа Бола.

Филип Бол је познати научни писац и некадашњи уредник часописа Nature, а ЦПН је са њим већ сарађивао на претходним научнопопуларним пројектима. Књига Биографија воде, коју ЦПН објављује у сарадњи са кућом Хеликс, издавачем специјализованим за научнопопуларне књиге, представља свеобухватан преглед и, истовремено, изузетно занимљиво путовање кроз хемијске, физичке, атмосферске, друштвене и политичке аспекте питања воде.

„Филип Бол је своје дело скројио према очекивањима озбиљног читаоца и понудио причу о киши, суснежици, снегу, пари и другим облицима H2O, помажући му да увиди зашто је вода тако чудесна супстанца и због чега је баш она матрица живота“, каже Добривоје Лале Ерић, уредник овог издања. Он наводи како, полазећи од древног концепта воде као елемента, па до савремених сазнања и резултата најновијих истраживања, Бол прецизно дефинише свет у коме живимо – свет у коме живот не би био могућ без воде.

 

Истражите више на: elementarium.rs/sajam2013

Остале активности