M3 izložba ”Brojevi”

M3 izložba ”Brojevi”

U Galeriji nauke i tehnike SANU u utorak, 12. maja, otvorena je izložba Brojevi“, jedna od postavki u okviru manifestacije Maj mesec matematike

_MMM2657

Izložba ”Brojevi” otvorena je u utorak, 12. maja, u Galeriji nauke i tehnike SANU.  Na otvaranju u prepunoj galeriji govorili su Zorana Kurbalija Novičić, v.d. direktora Centra za promociju nauke, akademik Slobodan Milosavljević, predsednik Saveta Gelerije nauke i tehnike SANU, i Dobrivoje Lale Erić, koordinator manifestacije M3.

Posebno iznenađenje doneo je nastup udaračke sekcije muzičke škole ”Stanković”, koji su materijalizovali moto ovogodišnje manifestacije M3: Ritam matematike.

_MMM2639

Izložbu „Brojevi” prati istoimena publikacija, a obe su posvećene brojevima, njihovoj istoriji, kulturi i značenju.

Na izložbi su predstavljeni radovi 25 beogradskih dizajnera koji su inspirisani brojevima 0, 1, 2, 3,-1, π, e, V2, 10, 13, 17, 42,… Radove je selektovao dizajner Slobodan Jovanović Coba. Prateću naučnopopularnu publikaciju sa radovima dizajnera i pričama autora uredila je Marija Vidić iz Centra za promociju nauke.

_MMM2701

Izložba „Brojevi“ biće otvorena do 30. maja, a ulaz je slobodan. U okviru izložbe, Centar izlaže i druge interaktivne eksponate, a u okviru izložbe je organizovano više radionica i predavanja.

”Brojevi” je jedna od pet izložbi organizovanih tokom nacionalne manifestacija ”Maj mesec matematike”, koju organiziju CPN i Matematički institut SANU. Izložba je rezultat saradnje Centra za promociju nauke, portala Designed i Galerije nauke i tehnike SANU.

_MMM2550

Istražite više na sajtu manifestacije: www.m3.rs.

Ostale aktivnosti