CPN međunarodni projekti

CPN međunarodni projekti

 Na nedavno završenom beogradskom sajmu knjiga, CPN predstavio međunarodne projekte u kojima učestvuje[:]

Prezentacija

U nedelju, 1. novembra, završen je 60. međunarodni beogradski sajam knjiga. Kao jedan od izlagača, Centar za promociju nauke je tokom sajma predstavio originalna CPN izdanja, ali i preko 800 publikacija naučnopopularne i naučnoistraživačke zajednice u Srbiji.

Tokom osam sajamskih dana, na CPN štandu u Hali 2 održan je veliki broj prezentacija, radionica, tribina i gostovanja, na kojima je predstavljen rad 114 naučnoistraživačkih organizacija naše zemlje, ali i projekata na kojima radi Centar za promociju nauke.

Projekti

Medjunarodni projekti

Petak, 30. oktobar, bio je posvećen predstavljanju međunarodnih projekata CPN-a.

Predstavljeni su projekti CREAT-IT i CREATIONS, kroz koje se nastavnici prirodnih nauka i umetničkih predmeta mogu upoznati sa savremenim tehnologijama i primenom novog pedagoškog okvira u nastavi, zatim projekat Quantum Music, koji se zasniva na principima kvantne fizike primenjivim na muziku, i tako formirati sasvim nov muzički žanr, kao i projekat V-Alert, u okviru kog su održana predavanja i radionice posvećeni temi bezbednosti dece na internetu.

CPN

Quantum music

Posetioci su imali priliku da pogledaju projekcije pobedničkih filmova festivala Ars elektronika iz Linca, koji su poslužili i kao najava otvaranja novog poziva za umetnike u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke Art & Science.

Predstavljen je i CPN projekat SATORI, koji se bavi etikom u oblasti istraživanja i inovacija, a ima za cilj kreiranje evropskog okvira za procenu etičkog uticaja u istraživanju i inovacijama, kao i projekat Hypatia, koji se bavi položajem žena u nauci.

Istražite više o CPN međunarodnim projektima.

Hypatia

Ostale aktivnosti