ЦПН у Зрењанину

ЦПН у Зрењанину

500 Зрењанинаца уживало је у планетаријумским пројекцијама, у оквиру акције ”ЦПН кроз Србију”[:]

Zrenjanin

У оквиру акције ”ЦПН кроз Србију”, мобилни планетаријум Центра за промоцију науке је посетио и Зрењанин. Гостовање је трајало 16. и 17. априла, а кроз планетаријум је током два дана прошло 500 посетилаца.

Иницијатива за сарадњу је потекла од удружења грађана ”Мост на сувом”. Удружење активно ради на промовисању културних и јавних добара града Зрењанина, а након што су сазнали за акцију ЦПН кроз Србију, пожелели су да обрадују своје суграђане могућношћу да уживају под планетаријумским звезданим небом.

Планетаријум је био стациониран у основној школи ”Јован Цвијић”. Ученици ове, али и других школа, имали су прилику да науче занимљивости из света астрономије и сродних наука.

Једна пројекција је била резервисана за госте чланова удружења, тако да су се, осим деце, овога пута и одрасли забавили причом о свемиру.

Уз сјајну локалну организацију и изузетну љубазност чланова удружења ”Мост на сувом” и школског особља, посета је протекла у сјајној атмосфери, резултовала је бројним новим сарадњама а Зрењанин је, бар по речима ученика препуних утисака, од сада богатији за неколико будућих астронаута.

Истражите више о акцији ”ЦПН кроз Србију”.

Погледајте детаљан програм акције на овом линку.

Остале активности