CPN u Zrenjaninu

CPN u Zrenjaninu

500 Zrenjaninaca uživalo je u planetarijumskim projekcijama, u okviru akcije ”CPN kroz Srbiju”[:]

Zrenjanin

U okviru akcije ”CPN kroz Srbiju”, mobilni planetarijum Centra za promociju nauke je posetio i Zrenjanin. Gostovanje je trajalo 16. i 17. aprila, a kroz planetarijum je tokom dva dana prošlo 500 posetilaca.

Inicijativa za saradnju je potekla od udruženja građana ”Most na suvom”. Udruženje aktivno radi na promovisanju kulturnih i javnih dobara grada Zrenjanina, a nakon što su saznali za akciju CPN kroz Srbiju, poželeli su da obraduju svoje sugrađane mogućnošću da uživaju pod planetarijumskim zvezdanim nebom.

Planetarijum je bio stacioniran u osnovnoj školi ”Jovan Cvijić”. Učenici ove, ali i drugih škola, imali su priliku da nauče zanimljivosti iz sveta astronomije i srodnih nauka.

Jedna projekcija je bila rezervisana za goste članova udruženja, tako da su se, osim dece, ovoga puta i odrasli zabavili pričom o svemiru.

Uz sjajnu lokalnu organizaciju i izuzetnu ljubaznost članova udruženja ”Most na suvom” i školskog osoblja, poseta je protekla u sjajnoj atmosferi, rezultovala je brojnim novim saradnjama a Zrenjanin je, bar po rečima učenika prepunih utisaka, od sada bogatiji za nekoliko budućih astronauta.

Istražite više o akciji ”CPN kroz Srbiju”.

Pogledajte detaljan program akcije na ovom linku.

Ostale aktivnosti