M3 u Noći muzeja

M3 u Noći muzeja

Tokom Noći muzeja CPN predstavio video klipove o pobedničkim radovima projekta Art and Science i izložbu ”Brojevi”[:]

_MMM3833

Dvanaesta po redu Noć muzeja održana je u subotu, 16. maja, u 54 grada u Srbiji. U Beogradu se ovogodišnja manifestacija odigrala na 62 lokacije i činilo ju je 120 programa.

Ova tradicionalna kulturna manifestacija se kao i prethodnih godina poklopila sa Majem mesecom matematike. Centar za promociju nauke je tokom Noći muzeja posetiocima Galerije nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti i Kolarčevog Narodnog Univerziteta približio vezu između umetnosti i nauke. Ulaz je bio slobodan a izložbe su izazvale veliko interesovanje.

Tokom Noći muzeja su u Galeriji nauke  i tehnike SANU prikazani video klipovi o nagrađenim radovima iz prethodnih godina u okviru projekta Art and Science. Osnovni cilj ovog projekta je primena naučnih tehnologija u digitalnim umetnostima.

_MMM3809

_MMM3873

Posetioci su mogli da vide izložbu ”Brojevi” koju je organizovao CPN u saradnji sa portalom Designed i Galerijom nauke i tehnike SANU. Izložba je postavljena od 12. maja i prikazuje radove 25 dizajnera inspirisane brojevima, a prati je i istoimena publikacija koja pored umetničkih prikaza sadrži i tekstove autora o značenju određenih brojeva. Izložba ”Brojevi” će biti otvorena i nakon Noći muzeja, do kraja maja,  a u okviru nje će svakog dana biti prikazivani i filmovi sa matematičkom tematikom.

Na KNU je od 12. maja postavljena izložba ”Svet zvuka” koja na interaktivan način objedinjuje različite pristupe ovom fenomenu.

_MMM3846 

Ostale aktivnosti