ЦПН у Пожеги

ЦПН у Пожеги

Шести „Гимфест“ одржан у Пожеги, а ученици Гимназије „Свети Сава“ одушевили посетиоце научним и уметничким поставкама

9

Ученици Гимназиjе „Свети Сава“ из Пожеге, успешно су организовали шести по реду фестивал науке и уметности „Гимфест“.

Фестивал jе одржан 2. марта, од 11 до 19 часова. Посетиоци су бесплатно могли да посете интерактивне поставке коjе су приближавале науку, али и уметност, свима коjи су били заинтересовани да науче више.

7

Центар за промоцију науке представио се ЦПН мобилним планетаријумом. Овом приликом се 250 ученика из Пожеге упознало са најзанимљивијим астрономским феноменима, звездама, планетама и тајнама дубоког свемира.

На овогодишњем фестивалу учествовало jе преко 200 научних демонстратора, а садржаj jе изложен на више од 30 штандова. Поред локалних гостиjу, Клуба екстремних спортова Соко, ове године су се фестивалу придружили и Центар за промоциjу науке, студенти са Факултета за физичку хемиjу и Достигнућа младих у Србиjи/Junior Achievement in Serbia.

„Гимфест“ је фестивал науке и уметности Гимназије „Свети Сава“ из Пожеге. Настао је 2009. године уз подршку Министарства омладине и спорта и Европског покрета у Србији, а по угледу на сличне фестивале науке, са циљем популаризације науке и уметности. Први „Гимфест“ одржан је 1. марта 2009. године и посетило га је око 600 људи.

4

 

Остале активности