CPN u Hrvatskoj

CPN u Hrvatskoj

Centar za promociju nauke prvi put gostovao u Hrvatskoj sa svojim naučnopopularnim programom

KC

Centar za promociju nauke je 30. maja gostovao na Festivalu znanosti u Koprivnici. Naučni festival u prelepom hrvatskom gradiću organizovala je Gimnazija „Fran Galović“, a programski tim CPN-a učestvovao je sa svojim 3D štampačem, kao i interaktivnim radionicama koje su održane u okviru tek zatvorene manifestacije Maj mesec matematike.

koprivnica

Ovo je bio prvi put da CPN tim učestvuje sa svojim naučnopopularnim programom u Hrvatskoj. Saradnja sa organizatorima festivala u Gimnaziji „Fran Galović“ bila je sjajna, a festival je posetio veliki broj gostiju, pre svega školske dece.

Festival znanosti svoja vrata otvorio je u 10 časova, a zainteresovane grupe školaraca, mlađih i starijih, ali i zainteresovanih građana, tokom čitavog dana obilazile su naučne štandove.

koprivnica2

Ispred štanda CPN-a sa matematičkim radionicama grupice dece sastavljale su Platonova tela od kartona, slušajući zanimljive matematičke priče i objašnjenja.

Među najposećenijim štandovima bio je 3D štampač CPN-a, koji je tokom čitavog programa demonstrirao tehnologiju printanja 3D modela od plastike. Odmah pored, tim zagrebačkih inženjera predstavio je svoj 3D štampač, a predavači su razmenili iskustva u tehnologijama rada, ali i popularizaciji nauke u dve susedne zemlje.

Jednodnevni festival proleteo je jako brzo, a ekipa CPN-a se nada da će u skorije vreme biti još ovakvih prilika za saradnju Srbije i Hrvatske u promociji nauke.

Ostale aktivnosti