ЦПН у Ђердапу

ЦПН у Ђердапу

ЦПН и ХЕ Ђердап I организовали програм за ученике поводом 50 година чувене хидроелектране

IMG_1480

Центар за промоциjу науке jе учествовао на свечаном jубилеjу хидроелектране Ђердап. На педесетогодишњицу овог хидроенергетског и пловидбеног обjекта, 6. септембра, у Кладову, уприличена jе манифестациjа коjоj су се одазвале званице из земље и региона.

Центар за промоциjу науке jе гостовао у спортском центру Jезеро. Током викенда, одржане су броjне радионице и демонстрациjе из области физике, током коjих су грађани, а наjвише они школског узраста, на интерактиван начин могли да се упознаjу са чудесним светом науке.

IMG_1521

IMG_1537

Осим експеримената из физике, за становнике Кладова била су отворена и врата ЦПН мобилног планетариjума. Планетариjум jе постављен у спортскоj хали, а проjекциjе су држане 6. и 7. септембра, и биле доступне свим заинтересованима.

Мобилни планетариjум Центра за промоциjу науке, након тек нешто више од годину и по дана од како jе започео своj пут по Србиjи и региону, са поносом може да се похвали великим броjем посетилаца. Више од 26.000 школараца се кроз ЦПН планетариjум упознало са астрономиjом, а грађани из више од 30 градова и села наше земље су присуствовали проjекциjама. Броj основних и средњих школа и факултета у коjима jе гостовао, одавно jе прешао 150.

IMG_1461-1

IMG_1544

Остале активности