CPN u Đerdapu

CPN u Đerdapu

CPN i HE Đerdap I organizovali program za učenike povodom 50 godina čuvene hidroelektrane

IMG_1480

Centar za promociju nauke je učestvovao na svečanom jubileju hidroelektrane Đerdap. Na pedesetogodišnjicu ovog hidroenergetskog i plovidbenog objekta, 6. septembra, u Kladovu, upriličena je manifestacija kojoj su se odazvale zvanice iz zemlje i regiona.

Centar za promociju nauke je gostovao u sportskom centru Jezero. Tokom vikenda, održane su brojne radionice i demonstracije iz oblasti fizike, tokom kojih su građani, a najviše oni školskog uzrasta, na interaktivan način mogli da se upoznaju sa čudesnim svetom nauke.

IMG_1521

IMG_1537

Osim eksperimenata iz fizike, za stanovnike Kladova bila su otvorena i vrata CPN mobilnog planetarijuma. Planetarijum je postavljen u sportskoj hali, a projekcije su držane 6. i 7. septembra, i bile dostupne svim zainteresovanima.

Mobilni planetarijum Centra za promociju nauke, nakon tek nešto više od godinu i po dana od kako je započeo svoj put po Srbiji i regionu, sa ponosom može da se pohvali velikim brojem posetilaca. Više od 26.000 školaraca se kroz CPN planetarijum upoznalo sa astronomijom, a građani iz više od 30 gradova i sela naše zemlje su prisustvovali projekcijama. Broj osnovnih i srednjih škola i fakulteta u kojima je gostovao, odavno je prešao 150.

IMG_1461-1

IMG_1544

Ostale aktivnosti