CPN na Sajmu knjiga 2017

CPN na Sajmu knjiga 2017

62. međunarodni sajam knjiga u Beogradu otvoren je u nedelju, 22. oktobra, a na štandu CPN-a, u Hali 2a, izložena su sva izdanja naučne zajednice objavljena u poslednjih godinu dana [:]

_MMM4617

U nedelju, 22. oktobra, otvoren je 62. međunarodni sajam knjiga u Beogradu. Na štandu Centra za promociju nauke, u Hali 2a, posetiocima su tokom Sajma dostupna sva izdanja naučnoistraživačkih organizacija koja su u poslednjih godinu dana objavljena u Srbiji.

Štand CPN-a su, nakon zvaničnog otvaranja, posetili, između ostalih, dr Branko Kovačević,  redovni profesor ETF-a i predsednik Saveta Univerziteta u Beogradu, kao i Jugoslav Vlahović, čuveni ilustrator (časopisi NIN, The New York Times, Die Zeit i mnogi drugi) i redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

IMG_4268

Dr Kovačević je prilikom posete štandu CPN-a izjavio da je važno približiti nauku mladima, kao i da je neophodno srednjoškolcima pružiti što više informacija o naučnim zanimanjima i mogućnostima izbora odgovarajućeg fakulteta. Takođe, istakao je da je izuzetno važan odziv naučno-istraživačkih organizacija čije su publikacije predstavljene na štandu CPN-a, kao i da je značajno što će taj knjižni fond ove godine završiti u jednoj univerzitetskoj bliblioteci, na Univerzitetu u Nišu.

IMG_4293

CPN je ove godine, kao i svaki put, pripremio bogat program za sve posetioce – od predstavljanja i promocija radova domaćih istraživača do posebnih programa koje organizuju naučni klubovi iz 13 gradova širom zemlje, kao i promociju desetog broja časopisa Elementi i novog izdanja CPN-a, knjige „Bura informacija“.

cpn brending

Ostale aktivnosti