Архитектонска радионица и изложба

Архитектонска радионица и изложба

10. јун 2011.

У току је поставка изложбе Центра за промоцију науке на Савском шеталишту на Калемегдану. Изложено је 232 рада архитеката из 39 земаља којима су представили своје идејно решење за будућу зграду Центра за промоцију науке, у Блоку 39 на Новом Београду. Изложба ће бити отворена до 16. јуна.

Овим поводом, Центар за промоцију науке организује и радионицу из архитектуре где ће посетиоци моћи да разговарају са нашим еминентним архитектама, а наши најмлађи суграђани (деца до десет година) моћи ће да учествују у специјално осмишљеној архитектонској радионици за њихов узраст. Радионице су осмислили и водиће их архитекте Биљана и Братислав Бранковић. Радионица за децу има три сегмента:

 

  1. Жирирање конкурсних радова – група деце обићи ће изложене радове са архитектом, испред сваког рада деца ће давати оцену пројекту и моћи ће да одговоре на питања које ће им архитекта поставити (зашто су дали ту оцену, шта мисле о пројекту, да ли би нешто мењали на пројектима, итд.)
  2.  Доцртавање недостајуће половине пројекта – деца ће сести за столове, добиће припремљене пројекте на којима ће бити нацртана само половина пројекта, и моћи ће да доцртају другу половину пројекта.
  3.  Моја разгледница Новог Београда – деца праве колаж – разгледницу од унапред припремљених фотографија, које ће лепити и правити свој поглед на Нови Београд. Овај поглед ће, наравно, укључити и нову зграду Центра за промоцију науке.

 

Заинтересовани посетиоци такође могу да разговарају и са архитектом Браниславом Реџићем из пројектног бироа АRCBC, представником тима трећепласираног решења на архитектонском конкурсу за идејно решење будућег објекта Центра за промоцију науке, и питају га о његовом раду и пројектима. Истовремено ће посетиоци моћи да погледају изложене архитектонске радове, као и пројекат аустријског архитектe Волфганга Чапелера, победничког идејног решења за будућу зграду Центра за промоцију науке.

Радионица ће се одржати у недељу, 12. јуна, на Савском шеталишту на Калемегдану, са почетком у 11 часова. Позивамо све наше суграђане и посетиоце главног града да нам се придруже.

 

Особа за контакт:Тијана Поповић
тел: +381.11.24.00.260
факс: +381.11.24.00.246
моб: +381.60.70.40.182
e-mejл: t.popovic@cpn.rs
Центар за промоцију науке
Макензијева 2411000 Београд 
www.cpn.rs

Остале активности