Дан науке 2011 Теслин рођендан

Дан науке 2011 Теслин рођендан

7. jul 2010

“Изумитељ налази голему компензацију у задовољству које пружа његов рад и у спознаји да је он јединка изузетне способности без које би врста већ одавно пропала у тешкој борби против немилосрдих елемената”

                

                                                                    Никола Тесла

У августу прошле године, Влада Републике Србије донела је одлуку да се дан рођења научника Николе Тесле – 10. јул, прогласи Даном науке у Србији.

Много пре Србије, Американци су почели да обележавају, Тесли у част, дан његовог рођења. Овај датум проглашен је Теслиним даном у Филаделфији, Илиноису, Кентакију, Мичигену, Охају, Њујорку, Њу Џерзију, Пенсилванији, Колораду, Невади, Аризони итд.

Дан науке се први пут облежава у Србији ове године и тим поводом Центар за промоцију науке организује низ активности, међу којима посебно место заузима представљање младих, успешних научника.

Поводом Дана науке, 10. јула, Центар за промоцију науке организује сусрет медија са младим научницима. Идеја нам је да у опуштеној атмосфери пружимо могућност научницима и медијима да се упознају и представе широј јавности Србије.

ТЕМА: Како постићи успех у науци? 

Србија може да буде поносна на чињеницу да има научнике који представљају нашу земљу у иностранству и доносе кући награде са међународних такмичења. Говоримо о младим научницима, студентима различитих факултета, који су својим знањем, ентузијазмом и енергијом дошли до нових открића и иновација, и на креативан начин представили себе и Србију у најбољем светлу.

УЧЕСНИЦИ:

  • Институт за мултидисциплинарна истраживања Универзитета у Београду.
  • Електротехнички факултет, Универзитета у Београду
  • Организација Strawberry Energy Факултета организационих наука, Универзитета у Београду

ФОКУС:

Mотивација и приступ научним пројектима

 

Особа за контакт:Тијана Поповић
тел: +381.11.24.00.260
факс: +381.11.24.00.246
моб: +381.60.70.40.182
e-mejл: t.popovic@cpn.rs
Центар за промоцију науке
Макензијева 2411000 Београд 
www.cpn.rs

 

 

 

Остале активности