Ботаничка слагалица

Ботаничка слагалица

Парк знања у дворишту Регионалног центра Ниш допуњен je новим експонатом – Ботаничком слагалицом

Подржавајући активно учење природних наука, као и бенефите и специфичности науке на отвореном, РЦ Ниш je одлучио да поставком овог експоната помогне ученицима да осете, чују и додирну ботанику.

Ботаничка слагалица садржи интерактивну поставку која омогућава активно учешће ученика, наставника и свих посетилаца парка. Слагалица има 16 коцки на којима су фотографије и текстови о биљкама међу којима су ретке и угрожене врсте.
Слагалица може да послужи као наставно средство при обради садржаја из предмета Природа и друштво и Биологија, као и при обради ових садржаја у оквиру посета, екскурзија или амбијенталне наставе. Овај едукативни експонат, омогућава да се коцке ротирају у 4 различита положаја и на тај начин се кроз непосредно искуство усвајају чињенице и научни појмови о 64 врсте биљака.

Израду експоната омогућио је Центар за промоцију науке Београд кроз категорију 3 Јавног позива – Идејна решења за интерактивне експонате у парковима науке, а израду је реализовала Техничка школа „Раде Металац“ из Лесковца.

 

Остале активности