ЦПН на Water Workshop-у

ЦПН на Water Workshop-у

Учесницима Water Workshop-а, 9. септембра на округлом столу, представљени су пројекти из области заштите животне средине који се реализују у Центру за промоцију науке.

Катедра за хемијску технологију и заштиту животне средине и Фондација „Доцент др Милена Далмација” су одржалии од 8-10. септембра 2021. године, Water Workshop, под слоганом Let’s Roll. У оквиру ове радионице, 9. септембра је организован округли сто под називом “Значај студија заштите животне средине у заштити вода”. У оквиру овог округлог стола студенти основних, мастер и докторских студија су имали могућност да представе своје радове са темама из области заштите животне средине.

Др Марјана Бркић из Центра за промоцију науке је учествовала у име Центра на радионици Water workshop, као један од гостију округлог стола. Овом приликом представила је активности ЦПН-а у домену заштитне животне средине. Отворена су питања о томе колико је тешко комуницирати јавности ову тему и да ли постоји јака и очигледна веза измедју ове теме и других наука. Такође, учесници радионице су имали прилике да чују више о европском пројекту TeRRIFICA из оквира финансирања Хоризонт 2020, у коме је Центар један од осам партнера.

Поред представника Центра, на овом округлом столу је учествовао и Антоније Пушић, познатији као Рамбо Амадеус, као и Андреј Јосифовски, познатији као Пијаниста.

Остале активности