ЦПН на завршној конференцији пројекта DoSE у Виљнусу

ЦПН на завршној конференцији пројекта DoSE у Виљнусу

На завршној конференцији пројекта DoSE у Виљнусу представници Центра за промоцију науке су имали прилику да презентују СТЕАМ образовне ресурсе настале у Републици Србији.

У Виљнусу је, 13. децембра, одржана финална конференција пројекта DoSE, финансираног из оквира Еразмус+, на којој су представници Центра, заједно са сарадницима, имали прилику да прикажу победничке СТЕАМ образовне ресурсе настале у Републици Србији.

Почетком 2022. у оквиру пројекта DoSE покренуто је такмичење под називом „СТЕАМ изазов“ у коме је учествовало 12 школа са територије Републике Србије. Ове школе су имале задатак да одговоре на тему задату од колега из осталих партнерских земаља. Стручни жири, сачињен од представника партнера на пројекту, изабрао је три победничка ресурса, чији су аутори респективно: Наталија Будински из ОШ и СШ „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура, Младен Шљивовић из Гимназије у Зајечару и Данијела Лазић из ЕТШ „Никола Тесла“ у Београду. На конференцији, у оквиру постер сесије, они су имали прилику да прикажу резултат рада са ученицима на развоју поменутих ресурса. Такође, у пленарном делу конференције, кроз презентацију су представили процес осмишљавања и развоја ресурса, док је др Марјана Бркић, у име Центра за промоцију науке, представила радни пакет у оквиру кога је креиран СТЕАМ изазов.

Уједно је одржан и завршни састанак пројекта, на коме су присуствовале све партнерске институције на пројекту, из Србије, Литваније, Финске, Белгије, Немачке, Холандије и Естоније.

Материјал који је настао кроз пројекат, а који је направљен у форми водича за СТЕАМ наставу, као и колекције примера добре праксе, биће доступни за преузимање на сајту Центра за промоцију науке, на српском језику.

Остале активности