CPN na završnoj konferenciji projekta DoSE u Viljnusu

CPN na završnoj konferenciji projekta DoSE u Viljnusu

Na završnoj konferenciji projekta DoSE u Viljnusu predstavnici Centra za promociju nauke su imali priliku da prezentuju STEAM obrazovne resurse nastale u Republici Srbiji.

U Viljnusu je, 13. decembra, održana finalna konferencija projekta DoSE, finansiranog iz okvira Erazmus+, na kojoj su predstavnici Centra, zajedno sa saradnicima, imali priliku da prikažu pobedničke STEAM obrazovne resurse nastale u Republici Srbiji.

Početkom 2022. u okviru projekta DoSE pokrenuto je takmičenje pod nazivom „STEAM izazov“ u kome je učestvovalo 12 škola sa teritorije Republike Srbije. Ove škole su imale zadatak da odgovore na temu zadatu od kolega iz ostalih partnerskih zemalja. Stručni žiri, sačinjen od predstavnika partnera na projektu, izabrao je tri pobednička resursa, čiji su autori respektivno: Natalija Budinski iz OŠ i SŠ „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura, Mladen Šljivović iz Gimnazije u Zaječaru i Danijela Lazić iz ETŠ „Nikola Tesla“ u Beogradu. Na konferenciji, u okviru poster sesije, oni su imali priliku da prikažu rezultat rada sa učenicima na razvoju pomenutih resursa. Takođe, u plenarnom delu konferencije, kroz prezentaciju su predstavili proces osmišljavanja i razvoja resursa, dok je dr Marjana Brkić, u ime Centra za promociju nauke, predstavila radni paket u okviru koga je kreiran STEAM izazov.

Ujedno je održan i završni sastanak projekta, na kome su prisustvovale sve partnerske institucije na projektu, iz Srbije, Litvanije, Finske, Belgije, Nemačke, Holandije i Estonije.

Materijal koji je nastao kroz projekat, a koji je napravljen u formi vodiča za STEAM nastavu, kao i kolekcije primera dobre prakse, biće dostupni za preuzimanje na sajtu Centra za promociju nauke, na srpskom jeziku.

Ostale aktivnosti