ЦПН представио пројекте у домену климатске акције у Сарајеву

ЦПН представио пројекте у домену климатске акције у Сарајеву

На другом по реду Butterfly Innovation and Business форуму у Сарајеву, организованом од 6. до 7. децембра од стране Регионалног центра за кооперацију, Центар за промоцију науке је имао прилику да представи европске пројекте из области климатске акције у којима је партнер.

Регионални центар за кооперацију је 6. и 7. децембра у Сарајеву организовао Butterfly Innovation and Business форум, на коме су релевантне институције из региона Западног Балкана имале прилику да представе свој рад у области иновација, као и да поделе са присутнима сазнања и резултате успешних пројеката регионалне сарадње. Такође, овај догађај је био замишљен и као регионална платформа за повезивање и умрежавање институција из области науке и иновација.

Центар за промоцију науке је на овом догађају представљала др Марјана Бркић, која је првог дана догађаја презентовала присутнима рад Центра за промоцију науке и истакла могућности за регионалну сарадњу кроз европски пројекат Climateurope2, у коме је Центар један од партнера.

Пројекат Climateurope2 ће радити на развоју поузданих климатских сервиса доступних свим секторима и сегментима друштва, кроз дефинисање процедура за њихову стандардизацију, креирање европске заједнице корисника и подстицање примене климатских сервиса ради боље адаптације на климатске промене.

Остале активности