ЦПН у Бања Луци

ЦПН у Бања Луци

Центар за промоцију науке учествовао је и ове године на Фестивалу науке у Бањалуци

Центар за промоцију науке и ове године учествовао је на Фестивалу науке, који већ девети пут по реду организује Министарство науке и технологиjе Републике Српске. Програм се ове године одржавао 28. и 29. новембра на четири локације – у Дому омладине у Бања луци, Каменој кући на Кастелу, Природно математичком факултету и шопинг центру Делта, а са циљем популаризациjе науке и научног рада, али и промоциjе младих истраживача и иноватора. ЦПН је ове године учествовао са два програма, Динамичном планетом Земљом и Мобилним планетаријумом.

Мобилни планетаријум радио је два дана у шопинг центру Делта. Овом приликом домаћини су организовали посете за 500 људи, који су се пријављивали путем друштвених мрежа и сва места су увелико била попуњена пре доласка планетаријума. Углавном деца са родитељима уживала су у предавањима о ноћном небу, астрономији, астрофизици и астробиологији.

Динамична планета Земља је била постављена у Каменој кући, где је била отворена за све посетиоце. Током преподневних и поподневних часова организоване су вођене туре кроз изложбу, а осим пролазника, изложбу су организовано посећивале основне школе и вртићи из читаве околине.

 

 

 

Остале активности