CPN u Banja Luci

CPN u Banja Luci

Centar za promociju nauke učestvovao je i ove godine na Festivalu nauke u Banjaluci

Centar za promociju nauke i ove godine učestvovao je na Festivalu nauke, koji već deveti put po redu organizuje Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske. Program se ove godine održavao 28. i 29. novembra na četiri lokacije – u Domu omladine u Banja luci, Kamenoj kući na Kastelu, Prirodno matematičkom fakultetu i šoping centru Delta, a sa ciljem popularizacije nauke i naučnog rada, ali i promocije mladih istraživača i inovatora. CPN je ove godine učestvovao sa dva programa, Dinamičnom planetom Zemljom i Mobilnim planetarijumom.

Mobilni planetarijum radio je dva dana u šoping centru Delta. Ovom prilikom domaćini su organizovali posete za 500 ljudi, koji su se prijavljivali putem društvenih mreža i sva mesta su uveliko bila popunjena pre dolaska planetarijuma. Uglavnom deca sa roditeljima uživala su u predavanjima o noćnom nebu, astronomiji, astrofizici i astrobiologiji.

Dinamična planeta Zemlja je bila postavljena u Kamenoj kući, gde je bila otvorena za sve posetioce. Tokom prepodnevnih i popodnevnih časova organizovane su vođene ture kroz izložbu, a osim prolaznika, izložbu su organizovano posećivale osnovne škole i vrtići iz čitave okoline.

 

 

 

Ostale aktivnosti