ЦПН у Крушевцу

ЦПН у Крушевцу

Обилазећи градове Србије у којима ће ове године бити отворен Научни клуб, представници ЦПН-а  су у четвртак, 10. марта, посетили Крушевац[:]IMG_9653У оквиру обиласка свих дванаест локација будућих научних клубова, представници Центра за промоцију науке су у четвртак, 10. марта, обишли Центар за стручно усавршавање у Крушевцу. Том приликом одржан је састанак са градоначелником Крушевца, Драгим Несторовићем, који је пружио пуну подршку идеји научних клубова у Србији.

Директор ЦПН-а, Немања Ђорђевић, представио је градоначелнику Крушевца концепт децентрализације Центра, што је један од стратешких циљева ЦПН-а за 2016. годину. Градоначелник је током састанка више пута истакао да је улагање у образовање и науку нужно и да је то питање око кога морамо имати најшири консензус.

Након састанка са градоначелником, предтавници ЦПН-а су заједно са директором Центра за стручно усавршавање Ненадом Станојевићем обишли просторије будућег Научног клуба и поразговарали о потенцијалним програмима који ће се у Клубу одвијати, а који треба да буду подједнако привлачни и интересантни наставницима и ученицима, родитељима и свим заинтересованим грађанима.

Једна од првих активности, када је реч о сарадњи између ЦПН-а и Центра за стручно усавршавање, јесте обука наставника, библиотекара и другог образовног особља за приступ и претраживање електронске архиве КоБСОН. У том светлу, заједно са ЦПН тимом Крушевац је посетила и Татјана Тимотијевић из Народне библиотеке Србије, која је бројним заинтересованим колегама одржала обуку како да приступе и претражују бројне научне и научнопопуларне часописе и магазине који се налазе у бази КоБСОН-а.

Остале активности