CPN u Kruševcu

CPN u Kruševcu

Obilazeći gradove Srbije u kojima će ove godine biti otvoren Naučni klub, predstavnici CPN-a  su u četvrtak, 10. marta, posetili Kruševac[:]IMG_9653U okviru obilaska svih dvanaest lokacija budućih naučnih klubova, predstavnici Centra za promociju nauke su u četvrtak, 10. marta, obišli Centar za stručno usavršavanje u Kruševcu. Tom prilikom održan je sastanak sa gradonačelnikom Kruševca, Dragim Nestorovićem, koji je pružio punu podršku ideji naučnih klubova u Srbiji.

Direktor CPN-a, Nemanja Đorđević, predstavio je gradonačelniku Kruševca koncept decentralizacije Centra, što je jedan od strateških ciljeva CPN-a za 2016. godinu. Gradonačelnik je tokom sastanka više puta istakao da je ulaganje u obrazovanje i nauku nužno i da je to pitanje oko koga moramo imati najširi konsenzus.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, predtavnici CPN-a su zajedno sa direktorom Centra za stručno usavršavanje Nenadom Stanojevićem obišli prostorije budućeg Naučnog kluba i porazgovarali o potencijalnim programima koji će se u Klubu odvijati, a koji treba da budu podjednako privlačni i interesantni nastavnicima i učenicima, roditeljima i svim zainteresovanim građanima.

Jedna od prvih aktivnosti, kada je reč o saradnji između CPN-a i Centra za stručno usavršavanje, jeste obuka nastavnika, bibliotekara i drugog obrazovnog osoblja za pristup i pretraživanje elektronske arhive KoBSON. U tom svetlu, zajedno sa CPN timom Kruševac je posetila i Tatjana Timotijević iz Narodne biblioteke Srbije, koja je brojnim zainteresovanim kolegama održala obuku kako da pristupe i pretražuju brojne naučne i naučnopopularne časopise i magazine koji se nalaze u bazi KoBSON-a.

Ostale aktivnosti