ЦПН у Новом Пазару

ЦПН у Новом Пазару

Представници ЦПН-а обишли су 22. марта и Нови Пазар, где ће ускоро бити отворен један од дванаест научних клубовa[:]

unnamed

У већ двомесечној турнеји по Србији, представници ЦПН-а посетили су у уторак, 22. марта, Нови Пазар, где се ускоро отвара један од дванаест научних клубова. Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, састао се том приликом са Мехом Махмутовићем, градоначелником Новог Пазара.

Након што је Немања Ђорђевић најавио манифестацију „Април ван Београда“, која ће се одвијати широм Србије и чији резултат ће бити оснивање чак дванест научних клубова широм земље, преседник општине Мехо Махмутовић нагласио је да се оснивање једног оваквог клуба уклапа у досадашње образовне иницијативе и идеју да научне теорије и пракса буду уско повезане, а ученици добију нове ваннаставне садржаје и мотивацију да уче и напредују.

unnamed-1

Члан Кабинета градоначелника задужен за образовање, Рифат Реџовић, изјавио је да Нови Пазар не треба да буде познат само по производним делатностима, него да се истакне и кроз научне делатности.

Хајрудин Хајровић, директор Регионалног центра за стручно усавршавање, у коме ће радити будући новопазарски Научни клуб, показао је велики ентузијазам када је реч о будућој сарадњи са ЦПН-ом и изнео низ идеја по питању рада клуба.

Током посете Новом Пазару, Татјана Тимотијевић из Народне библиотеке Србије одржала је у просторијама ЦСУ обуку о КобСону, електронској бази података са приступом бројној научној литератури.

unnamed-2

Остале активности