ЦПН у Лесковцу

ЦПН у Лесковцу

Током обиласка градова у којима ће се овог пролећа отворити научни клубови, представници ЦПН-а обишли су 29. фебруара и Лесковац [:]

_MMM4073Турнеја представника Центра за промоцију науке настављена је обиласком Лесковца у понедељак, 29. фебруара. Овом приликом, директор ЦПН-а Немања Ђорђевић је са својим сарадницима обишао локални Центар за стручно усавршавање и састао се са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем.

_MMM4156

Председник општине Лесковац је овом приликом истакао да локална самоуправа у потпуности подржава идеју да овај град добије Научни клуб у оквиру постојећег Центра за стручно усавршавање. Цветановић је нагласио да се у Лесковцу континуирано подржавају образовне иницијативе и да се посебно води рачуна о томе да се успешни и вредни ученици стимулишу кроз награђивање. Састанку у Општини присуствовали су и бројни локални медији.

_MMM4153

О предстојећим плановима, које је Немања Ђорђевић незванично назвао „Април ван Београда“, алудирајући на потребу за децентрализацијом активности Центра и отварање научних клубова широм Србије током пролећа, разговарало се у просторијама ЦСУ-а са директором Славишом Пејићем.

Лесковац је са тимом ЦПН-а посетила и Татјана Тимотијевић из Народне библиотеке Србије, која је, као и у осталим градовима у којима се ускоро отварају клубови, одржала курс о коришћењу електронске архиве КоБСОН, која омогућује бесплатан приступ бројним научним радовима и часописима.

Остале активности