Art&Science у Љубљани

Art&Science у Љубљани

У Љубљани је 9. јуна отворена изложба ”Земља без људи” као део програма пројекта Европска мрежa дигиталне уметности и науке, у коме учествује и ЦПН[:]

KSEVT1 (1)

У Љубљани је 9. јуна отворена изложба ”Земља без људи” као део програма пројекта Европска мрежa дигиталне уметности и науке, у коме учествује и Центар за промоцију науке. Галерија Капелица у Љубљани домаћин је програма посвећеног формама и идејама живота које су нам још увек непознате – ванземаљском животу и опстанку људске врсте на другим планетама свемира.

Уметницима чији су радови изложени у Љубљани, као и гостујућим уметницима у оквиру једнодневне конференције и других пратећих програма, прикључило се неколико веома утицајних научника из највећих установа које се баве астрономијом и астробиологијом, попут Роскосмоса, Европске свемирске агенције и Јужне европске опсерваторије.

Своје радове у Капелици су изложили Адам Браун из Сједињених америчких држава и Енди Грејси из Велике Британије, уз подршку Ангела Вермулена из Холандије и Гилберта Еспарце из Мексика. Заједнички именитељ целокупног програма јесте поглед на Земљу када њу више не буду настањивали људи, односно поглед на људе када нас или више не буде било или када будемо негде другде у свемиру.

Zemlja bez ljudi

Изложба у Љубљани трећи jе догађаj у оквиру Европске мреже дигиталне уметности и науке у 2016. години, након изложби у Београду и Сарагоси. Током програма у Словенији, заједничких састанак свих партнера на пројекту одржан је унутар јединствене институције смештене у селу Витање недалеко од Марибора – Културном центру за европске свемирске технологије (КСЕВТ).

Истражите више о актуелним позивима за уметнике.

Више о пројекту у Србији.

Више о изложби у Љубљани.

Остале активности