Art&Science u Ljubljani

Art&Science u Ljubljani

U Ljubljani je 9. juna otvorena izložba ”Zemlja bez ljudi” kao deo programa projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke, u kome učestvuje i CPN[:]

KSEVT1 (1)

U Ljubljani je 9. juna otvorena izložba ”Zemlja bez ljudi” kao deo programa projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke, u kome učestvuje i Centar za promociju nauke. Galerija Kapelica u Ljubljani domaćin je programa posvećenog formama i idejama života koje su nam još uvek nepoznate – vanzemaljskom životu i opstanku ljudske vrste na drugim planetama svemira.

Umetnicima čiji su radovi izloženi u Ljubljani, kao i gostujućim umetnicima u okviru jednodnevne konferencije i drugih pratećih programa, priključilo se nekoliko veoma uticajnih naučnika iz najvećih ustanova koje se bave astronomijom i astrobiologijom, poput Roskosmosa, Evropske svemirske agencije i Južne evropske opservatorije.

Svoje radove u Kapelici su izložili Adam Braun iz Sjedinjenih američkih država i Endi Grejsi iz Velike Britanije, uz podršku Angela Vermulena iz Holandije i Gilberta Esparce iz Meksika. Zajednički imenitelj celokupnog programa jeste pogled na Zemlju kada nju više ne budu nastanjivali ljudi, odnosno pogled na ljude kada nas ili više ne bude bilo ili kada budemo negde drugde u svemiru.

Zemlja bez ljudi

Izložba u Ljubljani treći je događaj u okviru Evropske mreže digitalne umetnosti i nauke u 2016. godini, nakon izložbi u Beogradu i Saragosi. Tokom programa u Sloveniji, zajedničkih sastanak svih partnera na projektu održan je unutar jedinstvene institucije smeštene u selu Vitanje nedaleko od Maribora – Kulturnom centru za evropske svemirske tehnologije (KSEVT).

Istražite više o aktuelnim pozivima za umetnike.

Više o projektu u Srbiji.

Više o izložbi u Ljubljani.

Ostale aktivnosti