ЦПН-у награда „Светислав Милић – младима од срца“ за институцију године

ЦПН-у награда „Светислав Милић – младима од срца“ за институцију године

Хуманитарна организација  „Нађи Раула“ организовала је по пети пут доделу награде „Светислав Милић – младима од срца“, а Центар за промоцију науке, Народно позориште Ниш и ОШ „Учитељ Таса“ добили су признање за институције године.

„Ове године је комисија имала тежак задатак да одабере најбоље међу најбољима. Од преко 180 предложених кандидата, комисија је донела одлуку о награђивању њих једанаесторо, док данас уручујемо и пет плакета мира“, истакао је Јован Милић, оснивач и утемељивач Награде „Светислав Милић – младима од срца“ и потом додао: „За ових 5 година, имали смо преко 490 предложених кандидата, а наградили смо њих 56, што је број на који смо изузетно поносни. Традиционално, највеће интересовање је за категорију наука и образовање.“

Поред Центра за промоцију науке, ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу,  и Народног позоришта Ниш, који су добили признања за институције године, међу награђенима су и Хор Чачанске гимназије, Софија Родић, млада спортискиња, Мирослав Милић са Косова и Метохије и Гордана Ковачевић из Вршца.

„Током читаве деценије нашег рада трудили смо се да окупимо и укључимо све релевантне актере и ширу јавност у процес истраживања, нових технологија и иновација. Заједно смо градили програме, обрађивали актуелне теме, који данас представљају својеврсну платформу за упознавање целог друштва са оним сто је човечанство до сада спознало и чини неку врсту прозора у будућност“, изјавила је Данијела Вучићевић испред ЦПН-а: „Наука јесте забавна, али је поред тога и комплексна, а улога Центра за промоцију науке јесте да отшкрине врата на један методичан и дубок начин и пробуди искру истразивачког духа који се крије у сваком од нас“, закључила је руководитељка Сектора за програмске активности у ЦПН-у.

Добитници Плакете мира су: Јелена Ђоковић, глобална директорка Фондације „Новак Ђоковић“, Њ.Е. Лука Гори, амбасадор Италије у Србији, Марта Арсовска Томовска, некадашња министарка за ИКТ и јавну управу у С. Македонији и садашња директорка тима за дигитализацију у кабинету премијерке Србије, Арно Гујон, оснивач хуманитарне организације „Солидарност за Косово“ и Отац Предраг Поповић.

О овогодишњим лауреатима одлучивала је шесточлана комисија, која се није мењала од оснивања. Чланови су: Хаџи Иван Реди, чувени архитекта, проф. др Меланија Митровић са Машинског факултета, Марија Рашић, испред Центра за социјални рад „Свети Сава“, Марјан Здравковић АНИП „Мозаик“, Љиљана Милић, испред породице и Марко Вучетић, испред групе „Млади мењају све(т)“.

Извор фотографија: findraoul.weebly.com

Остале активности