CPN-u nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ za instituciju godine

CPN-u nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ za instituciju godine

Humanitarna organizacija  „Nađi Raula“ organizovala je po peti put dodelu nagrade „Svetislav Milić – mladima od srca“, a Centar za promociju nauke, Narodno pozorište Niš i OŠ „Učitelj Tasa“ dobili su priznanje za institucije godine.

„Ove godine je komisija imala težak zadatak da odabere najbolje među najboljima. Od preko 180 predloženih kandidata, komisija je donela odluku o nagrađivanju njih jedanaestoro, dok danas uručujemo i pet plaketa mira“, istakao je Jovan Milić, osnivač i utemeljivač Nagrade „Svetislav Milić – mladima od srca“ i potom dodao: „Za ovih 5 godina, imali smo preko 490 predloženih kandidata, a nagradili smo njih 56, što je broj na koji smo izuzetno ponosni. Tradicionalno, najveće interesovanje je za kategoriju nauka i obrazovanje.“

Pored Centra za promociju nauke, OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu,  i Narodnog pozorišta Niš, koji su dobili priznanja za institucije godine, među nagrađenima su i Hor Čačanske gimnazije, Sofija Rodić, mlada sportiskinja, Miroslav Milić sa Kosova i Metohije i Gordana Kovačević iz Vršca.

„Tokom čitave decenije našeg rada trudili smo se da okupimo i uključimo sve relevantne aktere i širu javnost u proces istraživanja, novih tehnologija i inovacija. Zajedno smo gradili programe, obrađivali aktuelne teme, koji danas predstavljaju svojevrsnu platformu za upoznavanje celog društva sa onim sto je čovečanstvo do sada spoznalo i čini neku vrstu prozora u budućnost“, izjavila je Danijela Vučićević ispred CPN-a: „Nauka jeste zabavna, ali je pored toga i kompleksna, a uloga Centra za promociju nauke jeste da otškrine vrata na jedan metodičan i dubok način i probudi iskru istrazivačkog duha koji se krije u svakom od nas“, zaključila je rukovoditeljka Sektora za programske aktivnosti u CPN-u.

Dobitnici Plakete mira su: Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije „Novak Đoković“, NJ.E. Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji, Marta Arsovska Tomovska, nekadašnja ministarka za IKT i javnu upravu u S. Makedoniji i sadašnja direktorka tima za digitalizaciju u kabinetu premijerke Srbije, Arno Gujon, osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ i Otac Predrag Popović.

O ovogodišnjim laureatima odlučivala je šestočlana komisija, koja se nije menjala od osnivanja. Članovi su: Hadži Ivan Redi, čuveni arhitekta, prof. dr Melanija Mitrović sa Mašinskog fakulteta, Marija Rašić, ispred Centra za socijalni rad „Sveti Sava“, Marjan Zdravković ANIP „Mozaik“, Ljiljana Milić, ispred porodice i Marko Vučetić, ispred grupe „Mladi menjaju sve(t)“.

Izvor fotografija: findraoul.weebly.com

Ostale aktivnosti