ЦПН у Руми

ЦПН у Руми

У уторак, 27. марта, у ОШ Јован Јовановић Змај у Руми представљени су европски пројекти који промовишу нове концепте у образовању[:]

DSC_0087

У оквиру концепта Научно образовање за одговорно друштво, Центар за промоцију науке је 27. марта 2018. одржао радионицу у ОШ Јован Јовановић Змај у Руми. Представљена су 3 међународна пројекта у области СТЕМ (енгл: Science, Technology, Engineering, Math – наука, технологија, инжењерство и математика) дисциплина на којима је Центар партнер. Наставницима су представљени пројекти Scientix, CREATIONS и STEM School Label.

Scientix пројекат представља највећу онлајн мрежу наставника СТЕМ дисциплина, за коју је ЦПН национална контакт тачка за период 2017–2019. Додатно, Scientix пројекат нуди велику онлајн базу наставних материјала, који су бесплатни и доступни свима на коришћење.

Поред представника ЦПН-а на радионици су учествовала и 2 Scientix амбасадора, Јасна Марковић и Наташа Мајстровић, који су из прве руке пренели учесницима радионице своја искуства са овим европским пројектом. Поред тога, наставницима су презентоване и могућности за конкурисање за европске пројекте у оквиру Erasmus+ програма.

Након тога, присутнима је представљен и STEM School Label пројекат који има за циљ акредитовање школа које на европском нивоу које приступају настави СТЕМ предмета на иновативан начин, као и CREATIONS пројекат, који подстиче интердисциплинарност и уноси елементе уметничког стварања у наставу из природно-математичких предмета.

Остале активности