CPN u Rumi

CPN u Rumi

U utorak, 27. marta, u OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Rumi predstavljeni su evropski projekti koji promovišu nove koncepte u obrazovanju[:]

DSC_0087

U okviru koncepta Naučno obrazovanje za odgovorno društvo, Centar za promociju nauke je 27. marta 2018. održao radionicu u OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Rumi. Predstavljena su 3 međunarodna projekta u oblasti STEM (engl: Science, Technology, Engineering, Math – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) disciplina na kojima je Centar partner. Nastavnicima su predstavljeni projekti Scientix, CREATIONS i STEM School Label.

Scientix projekat predstavlja najveću onlajn mrežu nastavnika STEM disciplina, za koju je CPN nacionalna kontakt tačka za period 2017–2019. Dodatno, Scientix projekat nudi veliku onlajn bazu nastavnih materijala, koji su besplatni i dostupni svima na korišćenje.

Pored predstavnika CPN-a na radionici su učestvovala i 2 Scientix ambasadora, Jasna Marković i Nataša Majstrović, koji su iz prve ruke preneli učesnicima radionice svoja iskustva sa ovim evropskim projektom. Pored toga, nastavnicima su prezentovane i mogućnosti za konkurisanje za evropske projekte u okviru Erasmus+ programa.

Nakon toga, prisutnima je predstavljen i STEM School Label projekat koji ima za cilj akreditovanje škola koje na evropskom nivou koje pristupaju nastavi STEM predmeta na inovativan način, kao i CREATIONS projekat, koji podstiče interdisciplinarnost i unosi elemente umetničkog stvaranja u nastavu iz prirodno-matematičkih predmeta.

Ostale aktivnosti