Дечји камп у Виминацијуму

Дечји камп у Виминацијуму

3. јул 2013.

Центар за промоцију науке овога лета, у јулу и августу, организује ДНК – Дечји научни камп у Виминацијуму[:]

Центар за промоцију науке овог лета нуди деци прилику да буду део ДНК –  Дечјег научног кампа у Виминацијуму. Идеја научног кампа ДНК је да деца у природном окружењу, у друштву вршњака, на интересантан и интерактиван начин упознају науке као што су археологија, антропологија, палеонтологија, биологија, физика, хемија, метеорологија, астрономија и психологија.

Камп је организован у седам тродневних термина: 10. до 12. јул, 18. до 20. јул, 25. до 27. јул, 1. до 3. aвгуст, 8. до 10. август 15 до 17 август и 22. до 24. август. Величина сваке од седам група је ограничена на дванаесторо деце по термину, како би стручни предавачи и аниматори могли индивидуално да се посвете сваком полазнику.

Виминацијум је древни римски град и војни логор, где се налазе не само археолошка налазишта из римског доба већ и палеонтолошка налазишта мамута, а у непосредној близини су термоелектрана, површински коп угља и река Дунав, што ће полазницима кампа омогућити да истовремено осете и прошлост и будућност.

У Виминацијуму постоје смештајни капацитети који, изграђени по најсавременијим стандардима, деци омогућују квалитетан смештај и исхрану током трајања кампа. На кампу ће континуирано боравити и стручна лица која, у случају да то буде неопходно, деци могу одмах да пруже медицинску помоћ.

Своје дете можете пријавити на линку  http://prijave.cpn.rs/kamp/

Пријављивање траје до попуне свих места.

Остале активности