Најављен нови филм о Николи Тесли

Најављен нови филм о Николи Тесли

9. јул 2013.
Још један играни филм о Николи Тесли у америчкој продукцији, а под називом „Тесла“, редитеља Мајкла Антона, биће сниман у Србији

Амерички редитељ и сценариста Мајкл Антон најављује да ће снимити филм о Николи Tесли. Како је саопштено управо на Дан науке у Србији, овај амерички продуцент сматра да снимање филма о Николи Тесли може помоћи људима да разумеју значај овог научног великана.

Филм ће се бавити животом и радом српско-америчког научника, од момента када је први пут крочио на америчко тло 1884.  до последњих самачких дана у хотелској соби у Њујорку.

Теслина борба са заговорницима употребе једносмерне струје, које је предводио амерички проналазач Томас Едисон и која је у историји позната као „Рат струја“, завршила се победом Теслине идеје о употреби наизменичне струје, која је заувек променила начин живота у целом свету.

Филм о Николи Тесли првобитно је назван „Луди научник“, али су редитељ Мајкл Антон и његов продукцијски тим одлучили да на дан Теслиног рођења објаве нови наслов – „Тесла“. 

Екипа филма се обратила Центру за промоцију науке са идејом да за овај подухват добије подршку и у Србији.

Поред овог филмског пројекта, у Америци постоји читав низ иницијатива које у Тесли виде филмског јунака. Велика холивудска продукцијска кућа Универзал најавила је пре две године снимање филма о Тесли у коме би главну улогу играо Кристијан Бејл.

Tags

Остале активности