Европска ноћ истраживача у Крагујевцу

Европска ноћ истраживача у Крагујевцу

У оквиру Недеље истраживача, у организацији ЦСУ Крагујевац, реализован је већи број активности[:]

Picture1

У самој ноћи истраживача, реализована су два квиза, за ученике основних и средњих школа у Крагујевцу, и додељене су награде за најбоље фотографије у оквиру фотоконкурса ,,Индустријско наслеђе“.
Реализоване су активности:

Првог дана Недеље истраживача организована је посета комплексу Војно техничког завода (Храм свете Тројице – Стара Црква, Кнежев арсенал, Музеј Старе ливнице), за ученике осмог разреда из више основних школа у Крагујевцу.

Другог дана Недеље истраживача организована је археолошка радионица за  ученике петог и шестог разреда ОШ ,,Станислав Сремчевић“.

Трећег дана Недеље истраживача у сарадњи са Природно – математичким факултетом у Крагујевцу, oрганизовано је, на ПМФ-у, од 17:00-20:00 часова, наступ сва четири института, кроз изложбе, приказе, извођење експеримената и обиласке.

Четвртог дана Недеље истраживача у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе Крагујевац, и учитељицама четвртог разреда из ОШ ,,Мома Станојловић“, организована је радионица „Израда макета кућа брвнара“ за ученике.

Петог дана Недеље истраживача у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе Крагујевац, и васпитачима у вртићу ,,Цицибан“, ПУ ,,Ђурђевдан“, организована је радионица за предшколаце. Радионица ,,Народне ношње српског народа“, коју је реализовао Ненад Карамијалковић на занимљив начин је малишанима представила народне ношње и фолклорне мотиве из Србије.
Такође, у Првој крагујевачкој гимназији одржана је радионица за професоре ,,Научно образовање за одговорно друштво“, у реализацији ЦПН-а Београд.

Последњег дана, у оквиру централне манифестације ,,Европска ноћ истраживача“, на Ђачком тргу, од 17 до 22 часа, било је више од 9000 посетилаца. ЦСУ Крагујевац је, у самој Ноћи истраживача, организовао и реализовао два квиза, за основце ,,Престони Крагујевац“ и за средњошколце ,,Путеви и миграције“. Такође, додељене су и награде за најбоље фотографије на фотоконкурсу ,,Индустријско наслеђе“.

Остале активности