Evropska noć istraživača u Kragujevcu

Evropska noć istraživača u Kragujevcu

U okviru Nedelje istraživača, u organizaciji CSU Kragujevac, realizovan je veći broj aktivnosti[:]

Picture1

U samoj noći istraživača, realizovana su dva kviza, za učenike osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu, i dodeljene su nagrade za najbolje fotografije u okviru fotokonkursa ,,Industrijsko nasleđe“.
Realizovane su aktivnosti:

Prvog dana Nedelje istraživača organizovana je poseta kompleksu Vojno tehničkog zavoda (Hram svete Trojice – Stara Crkva, Knežev arsenal, Muzej Stare livnice), za učenike osmog razreda iz više osnovnih škola u Kragujevcu.

Drugog dana Nedelje istraživača organizovana je arheološka radionica za  učenike petog i šestog razreda OŠ ,,Stanislav Sremčević“.

Trećeg dana Nedelje istraživača u saradnji sa Prirodno – matematičkim fakultetom u Kragujevcu, organizovano je, na PMF-u, od 17:00-20:00 časova, nastup sva četiri instituta, kroz izložbe, prikaze, izvođenje eksperimenata i obilaske.

Četvrtog dana Nedelje istraživača u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Kragujevac, i učiteljicama četvrtog razreda iz OŠ ,,Moma Stanojlović“, organizovana je radionica „Izrada maketa kuća brvnara“ za učenike.

Petog dana Nedelje istraživača u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Kragujevac, i vaspitačima u vrtiću ,,Ciciban“, PU ,,Đurđevdan“, organizovana je radionica za predškolace. Radionica ,,Narodne nošnje srpskog naroda“, koju je realizovao Nenad Karamijalković na zanimljiv način je mališanima predstavila narodne nošnje i folklorne motive iz Srbije.
Takođe, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji održana je radionica za profesore ,,Naučno obrazovanje za odgovorno društvo“, u realizaciji CPN-a Beograd.

Poslednjeg dana, u okviru centralne manifestacije ,,Evropska noć istraživača“, na Đačkom trgu, od 17 do 22 časa, bilo je više od 9000 posetilaca. CSU Kragujevac je, u samoj Noći istraživača, organizovao i realizovao dva kviza, za osnovce ,,Prestoni Kragujevac“ i za srednjoškolce ,,Putevi i migracije“. Takođe, dodeljene su i nagrade za najbolje fotografije na fotokonkursu ,,Industrijsko nasleđe“.

Ostale aktivnosti