Физика уживо

Физика уживо

7. новембар 2011

Након запажених конференција претходних година, у оквиру Међународне недеље науке за мир и развој, Центар за промоцију науке и Физички факултет организују конференцију “Физика уживо”, која ће се одржати 9. новембра 2011, на Физичком факултету (Студентски трг 12), са почетком у 10.00 часова.

Тог дана, посетиоци ће у амфитеатру Физичког факултета моћи да прате низ популарних научних предавања. У духу скретања пажње на значај науке за мир и развој,  научници ће говорити о климатским променама, о новим открићима и активностима у ЦЕРН-у (у којима учествују и наши истраживачи), о ласерима и нанотехнологији.

Најбољи студенти и докторанти Физичког факултета извешће око 50 научних демонстрација. Свако од посетилаца моћи ће лично да доживи како је радити у научној лабораторији, са правим научним инструментима.

Посебни гости биће ученици гимназија и средњих школа у Србији који су постигли изванредне резултате, у редовном школовању и на такмичењима, као и наставници који су се додатно ангажовали у њиховом раду.

Центaр за промоцију науке, који је и покренуо иницијативу да се ове године, по први пут у Србији, обележи Међународни дан науке за мир мир и развој. за ову прилику je организовао научне радионице из астрофизике и презентације које показују блиску везу физике са психологијом.

Центар за промоцију науке основан је са циљем да се грађанима приближе наука и технологија, да им се представе најновија сазнања о свету који нас окружује, да буде прозор у будућност и извор информација, да буди радозналост и, најзад, да подстиче младе да се определе за научну каријеру.

Особа за контакт:

Тијана Поповић, Центар за промоцију науке, Београд, Макензијева 24

тел: +381.11.24.00.260, моб: +381.60.70.40.182, t.popovic@cpn.rs

Остале активности