Сајам књига 2011.

Сајам књига 2011.

23-28.октобар 2011.

Центар за промоциjу науке на предстоjећем Саjму књига у Београду (од 23. до 30. октобра) представиће око 900 овогодишњих издања научноистраживачких организациjа Републике Србиjе.

Штанд Центра за промоциjу науке ове године се налази у Хали 2а и биће место сусрета научника, посетилаца заинтересованих за науку и, поготово, млађе популациjе, коjу желимо да привучемо ка научним темама и, евентуално, усмеримо ка научноj кариjери.

У том смислу, овогодишњи штанд Центра за промоциjу науке неће бити само место излагања научних публикациjа из наше земље већ и простор оплемењен броjним интерактивним садржаjима, па ће публика имати прилику да учествуjе у извођењу научних експеримената, демонстрациjа и радионица, и да разговора са еминентним домаћим стручњацима и ауторима научних публикациjа.

Централно место на штанду Центра за промоциjу науке заузимаће оригинално, револуционарно дело Исака Њутна Математички принципи филозофиjе природе, коjе премиjерно излажемо у сарадњи са библиотеком Института „Винча“, у коме се ово ремек-дело науке чува. Публика ће бити у прилици да погледа ексклузивни примерак из 1723. године, док ће на екрану, као резултат дигитализациjе коjу Центар такође подржава, моћи и да ово дело виртуелно прелистава.

Поред Њутновe књиге, а у духу мисиjе Центра да популарише науку у Србиjи и промовише српске научнике, Центар ће, у сарадњи с Математичким факултетом из Београда, изложити и дигитализоване примерке значаjних наслова српске науке обjављених у последњих неколико векова. Спаjаjући, на jедном месту, српску науку данас и некада, Центар за промоциjу науке слави велика имена наше прошлости и наjављуjе велика имена наше будућности.

Такође, у сарадњи са научним институциjама чиjа дела излажемо, Центар ће поjедине саjамске дане посветити одређеним научним областима и актуелним темама, с посебним нагласком на хемиjи, jер jе 2011. у свету проглашена управо годином хемиjе.

Позивамо вас да посетите штанд Центра за промоциjу науке и да се упознате са радом и идеjама српских научника коjи стреме бољем свету и не оклеваjу на путу ка времену коjе долази!

Особа за контакт:

Тијана Поповић
тел: +381.11.24.00.260
факс: +381.11.24.00.246
моб: +381.60.70.40.182
e-mejл: t.popovic@cpn.rs

 

 

Центар за промоцију науке
Макензијева 2411000 Београд
www.cpn.rs

Остале активности