Игралиште за иновације

Игралиште за иновације

Упоредо са Ноћи истраживача, ЦПН учествовао и на БАСФ Игралишту за иновације

[:]

_MMM0136

У дану када се одржавала Ноћ истраживача, 25. септембра, у Београду је организовано и велико Игралиште за иновације поводом прославе 150 година компаније БАСФ. ЦПН је подржао ову манифестацију испред западног улаза Комбанк Арене и учествовао у програму са интерактивним експериментима из физике.

MMM

mmm2

Преко две хиљаде малишана ученика основних и средњих школа посетило је Игралиште где су, поред предавачког програма о бројним БАСФ иновацијама, имали прилике да се упознају са бројним експериментима из физике и хемије, али и да их сами пробају. Групе школске деце такође су на бини пратили популарне огледе из хемије у извођењу студената Хемијског факултета у Београду.

_MMM0199

На Игралишту за иновације, поред интерактивних експеримената били су постављени и бродски контејнери прерађени у дигитални музеј и изложбени простор где су ђаци могли да погледају у 150 година дугу историју компаније БАСФ. Изложбу је посетио и Ролф Дитер Хојер, директор ЦЕРН-а, који је у Београду примио почасни докторат од стране Београдског Универзитета.

Остале активности