Igralište za inovacije

Igralište za inovacije

Uporedo sa Noći istraživača, CPN učestvovao i na BASF Igralištu za inovacije

[:]

_MMM0136

U danu kada se održavala Noć istraživača, 25. septembra, u Beogradu je organizovano i veliko Igralište za inovacije povodom proslave 150 godina kompanije BASF. CPN je podržao ovu manifestaciju ispred zapadnog ulaza Kombank Arene i učestvovao u programu sa interaktivnim eksperimentima iz fizike.

MMM

mmm2

Preko dve hiljade mališana učenika osnovnih i srednjih škola posetilo je Igralište gde su, pored predavačkog programa o brojnim BASF inovacijama, imali prilike da se upoznaju sa brojnim eksperimentima iz fizike i hemije, ali i da ih sami probaju. Grupe školske dece takođe su na bini pratili popularne oglede iz hemije u izvođenju studenata Hemijskog fakulteta u Beogradu.

_MMM0199

Na Igralištu za inovacije, pored interaktivnih eksperimenata bili su postavljeni i brodski kontejneri prerađeni u digitalni muzej i izložbeni prostor gde su đaci mogli da pogledaju u 150 godina dugu istoriju kompanije BASF. Izložbu je posetio i Rolf Diter Hojer, direktor CERN-a, koji je u Beogradu primio počasni doktorat od strane Beogradskog Univerziteta.

Ostale aktivnosti