Иновације 2.0 у ЦПН

Иновације 2.0 у ЦПН

У Научном клубу ЦПН-а одржана је радионица на којој је Светска банка повезала српске иновационе лидере и финске стручњаке

_MMM9412

Светска банка, у сарадњи са Центром за промоцију науке, организовала је радионицу „Размена знања између Србије и Финске“, у четвртак, 15. маја, у Научном клубу ЦПН-а. Радионица је одржана у склопу „Маја месеца математике“, а отворила је простор за ширење мреже и размену знања, овога пута, са представницима из Финске.

Ова радионица направљена је у оквиру Српског иновационог пројекта (The Serbia Innovation Project – SIP), европског инструмента за помоћ у придруживању Европској унији који подржава Светска банка. Пројекат је осмишљен са циљем да се подржи иновативно предузетништво и повећају запосленост и раст привреде.

Предавачи на овоj радионици били су Љиљана Кундаковић из Фонда за иновациону делатност Србиjе, и госпођа Каиса Латенмаки-Смит, саветница за науку премиjера Републике Финске, коjа jе представила модел Стратешких центара за развоj науке, технологиjе и иновациjа (SHOK), коjи се у Финскоj са великим успехом спроводи од 2007. године.

_MMM9427

_MMM9420

Радионица у Научном клубу ЦПН-а послужила је као платформа за размену искуства и потенцијалну сарадњу између српских иновационих лидера и финских стручњака.

Поље у коме је препознат потенцијал за раст и развој је, пре свега, сектор информационо-комуникационих технологија, али су се разматрала и могућа партнерства и могућности и у другим областима.

Истражите више о активностима Светске банке у Србији.

_MMM9456

Остале активности