Млади истраживачи у ЦПН-у

Млади истраживачи у ЦПН-у

Научни клуб ЦПН-а је био домаћин округлог стола на тему „Млади истраживачи: положај и могућности“

_MMM1450

У четвртак, 29. маја, од 12 до 17 часова, у ЦПН Научном клубу одржан је Округли сто „Млади истраживачи: положај и могућности“,  који је организовала локална координациона јединица Регионалног програма подршке истраживањима у области друштвених наука (РРПП).

Главне теме излагања и дискусије биле су проблеми, могућности и положај младих истраживача у друштвеним наукама у Србији. На округлом столу учествовали су истраживачи, креатори политика, медији и представници разних организација.

Округли сто отворили су проф. др Александар Белић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, и Иван Стошић са Института економских наука и локалне координационе јединице (РРПП).

_MMM1472

_MMM1497

Током округлог стола учесници су се бавили истраживањем у области друштвених наука у Србији, студирањем у иностранству и повратком у земљу као и младим истраживачима на универзитетима, институтима и у невладином сектору. Резултати дискусије треба да послуже као допринос анализи препрека за развој младих истраживача и изазова са којима се млади истраживачи суочавају.

_MMM1456

Остале активности