Mladi istraživači u CPN-u

Mladi istraživači u CPN-u

Naučni klub CPN-a je bio domaćin okruglog stola na temu „Mladi istraživači: položaj i mogućnosti“

_MMM1450

U četvrtak, 29. maja, od 12 do 17 časova, u CPN Naučnom klubu održan je Okrugli sto „Mladi istraživači: položaj i mogućnosti“,  koji je organizovala lokalna koordinaciona jedinica Regionalnog programa podrške istraživanjima u oblasti društvenih nauka (RRPP).

Glavne teme izlaganja i diskusije bile su problemi, mogućnosti i položaj mladih istraživača u društvenim naukama u Srbiji. Na okruglom stolu učestvovali su istraživači, kreatori politika, mediji i predstavnici raznih organizacija.

Okrugli sto otvorili su prof. dr Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, i Ivan Stošić sa Instituta ekonomskih nauka i lokalne koordinacione jedinice (RRPP).

_MMM1472

_MMM1497

Tokom okruglog stola učesnici su se bavili istraživanjem u oblasti društvenih nauka u Srbiji, studiranjem u inostranstvu i povratkom u zemlju kao i mladim istraživačima na univerzitetima, institutima i u nevladinom sektoru. Rezultati diskusije treba da posluže kao doprinos analizi prepreka za razvoj mladih istraživača i izazova sa kojima se mladi istraživači suočavaju.

_MMM1456

Ostale aktivnosti