Интелигенција биљака у Свилајнцу

Интелигенција биљака у Свилајнцу

До 4. децембра у Природњачком центру Србије посетиоци могу да виде изложбу посвећену животу биљака

Центар за промоцију науке и Природњачки центар Србије „Свилајнац“ настављају сарадњу у програмским активностима. Овог пута, од 4. новембра до 4. децембра, у великом холу Природњачког центра биће постављена изложба Интелигенција биљака. Изложбу су 4. новембра свечано отворили директор ЦПН-a др Марко Крстић, директорка Природњачког центра Јасминка Луковић-Јагличић и др Tања Аднађевић из ЦПН-a.

Изложба Интелигенција биљака настала је 2017. године у оквиру истоимене манифестације, а инспирисана је чулима код биљака. Кроз изложбу, посетиоци имају прилике да се упознају са еволутивним процесима и механизмима које су биљке развиле како би што боље и што дуже опстале у средини, бориле се за храну и размножавале се.

Током месец дана програма биће организоване редовне вођене туре од стране стручњака из природњачког центра. Поред тога, научни демонстратори ће одржати низ интерактивних радионица за школарце, кроз које ће се учесници упознати не само са чулима, већ и другим биолошким механизмима у биљном свету.

Остале активности