Inteligencija biljaka u Svilajncu

Inteligencija biljaka u Svilajncu

Do 4. decembra u Prirodnjačkom centru Srbije posetioci mogu da vide izložbu posvećenu životu biljaka

Centar za promociju nauke i Prirodnjački centar Srbije „Svilajnac“ nastavljaju saradnju u programskim aktivnostima. Ovog puta, od 4. novembra do 4. decembra, u velikom holu Prirodnjačkog centra biće postavljena izložba Inteligencija biljaka. Izložbu su 4. novembra svečano otvorili direktor CPN-a dr Marko Krstić, direktorka Prirodnjačkog centra Jasminka Luković-Jagličić i dr Tanja Adnađević iz CPN-a.

Izložba Inteligencija biljaka nastala je 2017. godine u okviru istoimene manifestacije, a inspirisana je čulima kod biljaka. Kroz izložbu, posetioci imaju prilike da se upoznaju sa evolutivnim procesima i mehanizmima koje su biljke razvile kako bi što bolje i što duže opstale u sredini, borile se za hranu i razmnožavale se.

Tokom mesec dana programa biće organizovane redovne vođene ture od strane stručnjaka iz prirodnjačkog centra. Pored toga, naučni demonstratori će održati niz interaktivnih radionica za školarce, kroz koje će se učesnici upoznati ne samo sa čulima, već i drugim biološkim mehanizmima u biljnom svetu.

Ostale aktivnosti