Конференција о образовању у Научном клубу Београд

Конференција о образовању у Научном клубу Београд

1. октобар 2017.[:]

Центар за промоцију науке организује конференцију која се бави значајем такозваних СТЕМ научних дисциплина (природне науке, технологија, инжењерство и математика) у Научном клубу Београд

Центар за промоцију науке организује прву националну конференцију „СТЕМ образовање за будућност”, у оквиру пројекта Scientix, у петак, 6. октобра, са почетком у 10 часова, у Научном клубу Београд, Краља Петра 46.

Конференција „СТЕМ образовање за будућност” има циљ да прошири дијалог о значају СТЕМ дисциплина у настави и могућностима њиховог унапређења и развоја (енглески, STEM: science, technology, engineering and mathematics).

Ово је прилика и да се представе и сумирају резултати и искуства оних наставника који су већ део Scientix заједнице, преко својих пројеката или амбасадорске улоге коју обављају. Такође, програмом конференције предвиђенe су и радионице са фокусом на два пројекта у којима се, са једне стране, указује на коришћење уметничких елемената у настави СТЕМ дисциплина, а са друге, на рушење родних стереотипа који стоје на путу девојчицама да се определе за ове дисциплине и треба да покажу како да СТЕМ настава буде родно инклузивнија.

Говорници на конференцији, између осталог, говоре о важности програмирања, оригамију у настави математике, комуницирању научних тема на разумљив начин, мотивацији савремених генерација за студирање СТЕМ професија, као и бројним другим темама које су фокус пројекта Scientix.

Центар за промоцију науке је почетком 2017. године постао национална контакт тачка за пројекат Scientix 3 за период од 2017. до 2019. године, чиме је Србија први пут добила институцију која је заступа у највећој онлајн заједници СТЕМ наставника у Европи.

 

Остале активности