Конкурс за трећу сезону Радио Галаксије

Конкурс за трећу сезону Радио Галаксије

3. децембар 2015.[:]

Центар за промоцију науке покреће трећи циклус научнопопуларног програма Радио Галаксија и позива илустраторе да визуелно дочарају звуке науке

Од децембра 2015, слушаоци жељни научнопопуларних садржаја имају разлог за радост – креће трећа сезона Радио Галаксије уз старе старе сараднике, Марију Николић и Милана Ћирковића, новог сарадника Душана Павловића, и подршку ЦПН-а.

Радио Галаксија је научнопопуларна радио емисија са темама из области космологије, астробиологије, филозофије, историје науке, социобиологије и других научних дисциплина. Сликовитије речено, Радио Галаксија се труди да информише о тренутно важећим теоријама о пореклу менталних феномена, настанку живота, будућности Сунца, рађању и смрти звезда, космичкој архитектури, галактичкој екологији, настанку нуклеарног наоружања, супермашинама, парадоксима, кватној крипографији и многим другим темама.

Марија Николић је по образовању социолошкиња, а по занимању научна новинарка и продуценткиња научнопопуларних програма. Сарађује са Центром за промоцију науке од његовог оснивања.

Др Милан Ћирковић је научни саветник Астрономске опсерваторије у Београду и истраживачки сарадник Института за будућност човечанства при Филозофском факултету Окcфордског универзитета. Милан истражује у пољу астробиологије, анализе ризика и филозофије науке.

Душан Павловић студира астрофизику на Математичком факултету у Београду. Интересују га научно образовање, популаризација и промоција науке, а у Истраживачкој станици Петница редовно посећује програм астрономије и Петничку метеорску групу.

КОНКУРС ЗА ИЛУСТРАЦИЈУ РАДИО ГАЛАКСИЈЕ

Центар за промоцију науке и редакција научнопопуларнe емисије Радио Галаксије позива цртаче, илустраторе и дизајнере да визуелно дочарају звуке знања и научних идеја. Нови, трећи по реду циклус емисија, биће обогаћен оригиналним илустрацијама домаћих дизнајнера које ће представљати њен визуелни идентитет за 2016. годину.

Сви они који желе да њихов рад буде део визуелног идентитета ове научнопопуларне емисије на српском језику, могу да пошаљу своју визуру Радио Галаксије на radiogalaksija@gmail.com до 30. децембра 2015.

Најбољи радови ће, поред отворне илустрације, бити изложени на годишњој изложби у Научном клубу Центра за промоцију науке, као и у часопису Елементи.

Остале активности